Kodin kuvalehti


PERHEKUVIOITA-SARJA

Olen kuvannut jo vuosia Perhekuvioita-sarjaa Kodin kuvalehteen. Näistä kuvista on mielestäni syntynyt ihana sarja, hauskoja ja osin omituisiakin kuvia. Sekä tarinoita näitten kuvien taustalta.

" Pakko sanoa, olet ehkä maailman paras saamaan ihmisestä rennon, aidon, ja kivan ja kauniin kuvan samanaikaisesti! Mahtavaa!

mia 

KORPPI JA SEN AKKA

Sanna Liimataisen Tarja Hirvasnoron tekstiin ottamat kuvat jäävät lehden lukijan mieleen pitkäksi aikaa. Ne pakottavat katsomaan ja ajattelemaan. Kuvissa näkyvät Korppi ja sen akka, Juha Jaakkola ja Irene Karlstedt, ovat valinneet ekoelämän kaukana ihmisistä. He ansaitsevat leipänsä hanttihommilla ja tekevät ilmaiseksi luontaishoitoja ihmisille, jotka apua tarvitsevat. Kuvissa näkyy tämä arkinen puoli, mutta myös Korpin ja Irenen suuri rakkaustarina. Kumpikin on kokenut elämässään kovia ja löytänyt toisesta sen rakastavan katseen, joka pelastaa. Sannan kuvissa on kuitenkin myös muuta: niissä heijastuu perisuomalainen asetelma, heijastuma Kalevalasta, vähän Väinämöistä ja Ainoa. Miehen ja naisen välinen suhde herää kuvissa eloon tavalla, jota tekstistä ei voi lukea.

Taru Castrén, AD